četrtek, 4. oktober 2007

Švedske cimetove rolce (kanelbullar)

so pecivo, ki se mu noben pravi cimetoljubec ne more upreti. Švedi so jim posvetili današnji dan in imajo njihov praznik. Kakorkoli, priprava je zelo enostavna, rezultat pa več kot slasten.




Recept:

150 g masla stopimo in dodamo
5 dl mleka in 1,5 dl sladkorja.

15 dl navadne moke zmešamo s 1/2 žličke soli, 2 žličkama kardamoma dodamo 42 g kvasa in pomešamo.

V mešanico moke zlijemo maslo mleko in sladkor in naredimo gladko testo, ki ga pustimo vzahati 45 minut.

Testo razvaljamo na pravokotnike debeline od 0,5 do 1 cm.

Namažemo z 100 g masla, ki smo ga raztopili in posujemo z mešanico sladkorja (1dl) in cimeta (2 žlici).

Zvijemo kot rolado in nato razrežemo na 2 cm delbele koleščke. Jaz jih zložim kar v papirčke za muffine. Pustimo vzhajati 30 minut in

premažemo s stepenim jajcem ter posujemo z drobljenim sladkorjem.

Pečemo v že prej ogreti pečici pri 200 stopinjah približno 5-10 minut oz. dokler ne postanejo zlato rjavi.

Jaz jih polovico zamrznem in ob prvem cimetotožju samo še spečem.



2 komentarja:

Vale pravi ...

To mene spominja na Ferdinandle, le da so z orehi :-) Njamsi

Ovca pravi ...

Ferdinandlov pa jaz ne poznam. Obožujem pa Florentince.